x

Nya uppgifter: så körde Viola Beach mot döden

Nya uppgifter: så körde Viola Beach mot döden

Det har gått drygt en månad sedan den ödesdigra natten vid motorvägsbron i Södertälje där popbandet Viola Beach och deras manager omkom i en bilkrasch. Nu har Aftonbladet tagit del av polisens övervakningsfilm som skildrar de sista sekunderna innan fordonet störtar från bron. Tidningen har gjort en rekonstruktionsvideo av händelseförloppet. Den visar flera fordon som har stannat för att invänta broöppningen och hur det brittiska popbandets bil punktbromsar i vänsterfilen, kör ut i vägrenen och försvinner bort från övervakningskamerans upptagningsfält.

Polisen analyserar just nu videomaterialet. Förundersökningsledaren Lars Berglund har kommenterat händelsen för Aftonbladet:

– Det är knappt två meter balksystem så när bron har lyfts upp har bilen träffat i balken, och då har den varit uppe 1,5 meter, säger han till tidningen.

– Vad jag kan se har de flesta omkommit redan där vid bron. Sen kan det vara någon av dem i baksätet som inte slagit i skallen där. Men fallet är sedan 30 meter­ fritt fall.

Det finns inga tecken på tekniska fel i den hyrbil som bandet färdades i.

– Vi kan inte hitta någon yttre förklaring. 

– Det ser ut som att föraren handlat medvetet, säger Lars Berglund till Aftonbladet.

Aftonbladets rekonstruktion:FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA