x

Så ska integrationen stärkas genom musik

Så ska integrationen stärkas genom musik

Det nya projektet Musikkompis ska stärka integrationen och gemenskapen i det svenska samhället genom musik. Bakom Musikkompis står den ideella organisationen Kompisbyrån och mobiloperatören Tre.

Musikkompis kommer att skapa möten och musikkompisar i nio olika städer runt om i landet. Målet är att föra samman etablerade svenskar med nya svenskar. Dessa kan vara nyanlända, men också de som levt här i landet en längre tid utan att ha kommit in i samhället. Tillsammans med en svenskmusikkompis kan de prata musik, spela, eller gå på konsert ihop. Tre kända svenska musiker deltar: Eva Dahlgren, Sabina Ddumba och Little Jinder. Projektet kommer att pågå under hela året.

– Det kan vara svårt att komma in i det svenska samhället, särskilt om du inte pratar svenska. Där kan musiken, som är ett universellt språk, spela en viktig roll, eftersom människor kan dela musikupplevelser med varandra oavsett språkkunskaper. Det är grundtanken bakom projektet Musikkompis, säger Emma Hammar på Kompisbyrån.

Tre har profilerat sig som ett bolag som jobbar med mångfald i sitt interna kulturarbete och har även en stark musikprofil. 

– Musiken har en förenande kraft och rör sig fritt över gränser och kulturer. Det känns väldigt roligt att vara initiativtagare till projektet och göra något gott i samhället för alla människor som älskar musik, säger Nicholas Högberg, vd på Tre

De som vill bli musikkompisar kan gå in på www.musikkompis.se. Kompisbyrån parar sedan ihop människor utifrån intressen och var de bor.

   

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA