x

Svensk gör viral succé med mörk historia

Svensk gör viral succé med mörk historia

Det är inte Leif G.W. Persson, statsminister Stefan Löfven eller Solsidan-Ove som dominerar Spotifys Viral 50-lista. Den här veckan representeras Masthugget och Göteborg av nykomlingen Albin Lee Meldau och hans Lou Lou som har delats flitigast i sociala medier. 27-åringen och hans gitarr nöjer sig inte bara med Sverige-placeringen. Låten förvaltar förstaplatsen i Ungern, Österrike, Irland, Taiwan och på Nya Zeeland.

GAFFA tog ett snack med artisten som just nu jobbar på debutalbumet:

Hur reagerar du på placeringen?
– Med en glädjefylld, yrvaken känsla av tacksamhet. Man nyper sig själv, men inget händer. Det är fantastiskt spännande och jag är väldigt glad, som ett barn på julafton. Jag är oerhört tacksam och ödmjuk inför att du som lyssnare gillar det jag gör och tar dig tid att lyssna.

Vad tror du att den virala framgången beror på?
– Jag får mycket kärlek och då blir man rörd och vill ge mer. Det är det det handlar om för mig. Jag går mycket på känslan i verket. Det är en mycket naken låt.  Många människor kan säkert känna igen sig i Lou Lou.

Albin Lee Meldau har tidigare uttalat sig om spåret som är en ganska nattsvart sak.

– Det är en låt om en kvinna, min första flickvän, som inte riktigt är som man ska i huvudet. Det är en mörk historia om en människa som inte är kapabel att ta hand om sig själv, en olycklig låt om en olycklig situation som man inte riktigt kan släppa, säger Albin i ett pressmeddelande.

Hör den och resten av Viral Topp 50 här:

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA