x

''Overkligt att slå sig ner och läsa tidningen från 1918''

''Overkligt att slå sig ner och läsa tidningen från 1918''

Tjuvjakt är tillbaka! Med ny video, singel och GAFFA står med premiären. Men först tar vi ett snack med bandet om albumtänk och om den gamla byggnaden du ser i videon till Cornflakes I Sängen.

Ni har som band tagit en ny riktning, berätta!

– Tidigare har vi jobbat med mixtapes, men nu ska vi äntligen släppa ett album. Skillnaden är väl att det är genomarbetat på ett annat sätt och att det funnits ett helhetstänk genom processen från början till slut.

Rent konkret, vad innebär det i arbetsprocessen?

– Arbetsprocessen blev längre än väntat. Vi trodde plattan skulle vara klar redan efter sommaren. Vi började även jobba med det visuella kring plattan tidigt för att få en så klar helhetsbild som möjligt. Vi har bland annat tagit fram scenkläder till albumturné och fotat mycket under tiden. 

Största inspirationskällorna den här gången?

– Vi spenderade en vecka tillsammans på en ö i skärgården i somras. Där någonstans i spöregnet kändes det som att idéerna till många låtar kom till. 

Vad handlar Cornflakes I Sängen om?

Cornflakes I Sängen är tveklöst den låt som kom till mest naturligt för oss när vi började arbeta på debutalbumet. Den gick helt klart snabbast att göra klart i alla fall. Vi tycker den ger rättvisa till vårt nya sound utan att glömma hur vi låtit tidigare och det ska bli sjukt kul att se hur folk tar emot den.

Vad är det för gammal byggnad vi ser i videon och hur fick ni nys om den?

– Villa Kassman på Storholmen. Vi har velat shoota en video där i ett par år men aldrig haft en konkret idé vad vi skulle vilja filma. Nu byggde vi hela idén till videon utifrån att vi skulle vara där istället.

Några särskilda upplevelser ni tar med er från filminspelningen?

– Det var nästan pirrigt att vandra runt där inne och höra alla gamla fantastiska historier därifrån. Det var overkligt att slå sig ned i en gammal soffa och läsa tidningen från 1 feb 1918. Allt var så fint bevarat.

Kolla in videpremiären till Cornflakes I Sängen:

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA