x

Eurovision-utställning till Stockholm

Eurovision-utställning till Stockholm

Good Evening Europe – det är en välanvänd hälsningsfras som är djupt förankrad i Eurovision-sammanhang. De tre orden pryder även en ny utställning som har premiär den 7 maj – då flyttar Eurovision Song Contest och dess 60 år långa historia in på ABBA The Museum i Stockholm. Bakom initiativet står Mellovinnaren och ABBA-ikonen Björn Ulvaeus och Jon Ola Sand, högste chef på EBU:s Eurovision Song Contest.

"Eurovision Song Contest har en speciell plats i mitt hjärta. Det är ett sant nöje att nu kunna visa upp den långa och i många avseende häpnadsväckande historien kring världens äldsta TV-sändning med musiken i fokus. Jag kunde inte tänka mig ett bättre ställe att visa detta på än på ABBA The Museum i Stockholm", säger Björn Ulvaeus i ett pressmeddelande.

Sveriges sex Eurovision-vinnare; Abba, Herreys, Carola, Charlotte Perrelli, Loreen och Måns Zelmerlöw kommer tillägnas en egen vägg i utställningslokalen. Men det blir också ett djupdyk i schlagerhistorien – alla Eurovision-sändningar sedan begynnelsen, 1956, kommer att finnas tillgängliga.

Frågan är om Sveriges Globen-representant Frans Jeppsson Wall får skriva in sig som den sjätte svenske vinnaren av tävlingen? Den 10 maj får vi svaret.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA