x

Sista Bossen ger spelning på GAFFA-kontoret – hör ny musik

Sista Bossen ger spelning på GAFFA-kontoret – hör ny musik

Efter att de sopat scenen på P3 Live i höstas tycks de ha legat lågt, åtminstone utåt sett. Men innan dammet hunnit lägga sig var skumpunkarna tillbaka i replokalen och stöpte sin nervösa energi till en skiva. Av första singeln Fähund att döma ser det otroligt lovande ut.

Efter en EP samt flera uppmärksammade videor så som Vi Tinar Om Natten och En Teknisk Död är Sista Bossen åter aktuella, nu med sitt debutalbum Se Upp För! som släpps på vinyl samt kassett av Kollektivet Records.

Bakom Fähund står Mathias Schlegel (ljud) och Ludvig Hedlund (bild) som lyckats fånga svett samt intimitet.

Likt deras tidigare släpp är det fullt ös, tvära kast mellan vissång, tourettes, glädje samt förtvivlan. Sista Bossen är bokade att spela på GAFFAs kontor den 24:e mars, och vi passade på att ringa upp sångaren Hampus Sundén för lite Q&A.

Till skillnad från många "killband" är Sista Bossen uppfriskande omaskulina, hur ställer ni er till att vara ett "killband"?
– Omaskulint är gött, machorock är tröttsamt och gitarrer är inga kukförlängare. Vi är inget läderjackeband, vi föredrar polyester framför flanell.

Titeln på skivan klingar som en varningstext, är det en varning eller uppmaning?
– Ja det är nu det smäller haha, men det är också en ordlek.

Hur kommer det sig att ni valde en livetagning med två låtar som första singel?
– Hela skivan är inspelad live på en dag på Studio Möllan, så när vi medverkade på Live At Tambourine såg vi tillfället att utnyttja publiken som likgiltig hockeykör.
Eftersom Fähund är kort så körde vi en låt från vår teaterpjäs DurLand, det är lite hemligt nu men vi ska framföra den på releasefesten den 15:e april, den äger rum på Kollektivets egna klubb Plan B.
 
Detta får du till dig om du drar till GAFFA-kontoret, 24 mars:

 
 

Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA