x

Bob Hund bokar åt svensk festival

Bob Hund bokar åt svensk festival

Efter Bob Hunds succéspelning i Luleå i december beger sig bandet tillbaka till staden i norr och Musikens Makt i sommar. Bandet kommer att spela under fredagen och har även ett finger med i leken hela dagen. Gruppen kommer nämligen att handplocka ett gäng akter under kvällen och gästas även på scenen av artister med lokal anknytning. Thomas Öberg och hans orkester samarbetar även med Popkollo Norrbotten.

Trots att det knappast behövs en djupgående presentation kan vi konstatera att även om bandet funnits i mer än två decennier i rampljuset går det inte att tröttna på deras egensinninga indierock. Genom åren har de reat ut sin själ, gjort musik för folk som inte kan bete sig som folk, rockat billigt, spelat i operahus och startat festival.

– Senast vi var i Luleå gick en förstärkare sönder under soundcheck. Inom tio minuter stod en ny låne-förstärkare på plats, som en av kvällens besökare hade hämtat i sin replokal. Som musiker längtar man tillbaka till städer där man möts av liknande engagemang, säger Bob Hunds gitarrist Conny Nimmersjö.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA