x

''Man har feeling, jag gillar att ha feeling''

''Man har feeling, jag gillar att ha feeling''

Sabina Ddumba är aktuell med Sverigeturné. Hon kommer bland annat att spela i Uppsala idag (25 mars), Umeå Open 8 april och på Liseberg 17 juni. GAFFA ringde upp henne för att ställa ett gäng konsertrelaterade frågor.

Vad kan publiken förvänta sig?

– De kan förvänta sig bra energier och framför allt mycket energi. En trevlig stund.

Vad är det roligaste med att spela live?

– Det är det roligaste med att spela musik. Det handlar mycket om att vara i nuet där och då vilket jag tycker om. Det går inte att göra om och göra rätt, utan det är bara att köra. Det är kul att dela med sig av musiken till andra. Det är najs med utbytet av energi. Man blir så fri, man kan göra vad man vill, prata mitt i låtar. Man har feeling, jag gillar att ha feeling.

Hur skapar man en god konsertupplevelse?

– Det ska finnas en dynamik. Lite tankar i hjärna och hjärta bakom och sen bara våga visa sig själv. Då tror jag att det blir bra. När jag går på konsert tycker jag om att bli insläppt i artistens värld, att det blir en gemensam grej så publiken känner sig inkluderad. Ofta kan man ju känna att de som spelar bara gör det för sig själva och att resten bara råkar vara där och det är ju inte så kul.

Vad är det galnaste som har hänt under en spelning?

– Någon gång spelade två killar gitarrsolo samtidigt, men annars inget konstigt. Det är som det ska vara. Allting brukar vara ganska safe.

Vad gör du efter en spelning?

– Skålar! Och skakar av mig den lilla hajpen man har haft genom att skrika ännu mer så man kan varva ned. Man går till logen och hänger.

Vad vill du att publiken ska känna när de går ut från din konsert?

– De ska känna nåt bara. De får inte gå därifrån och vara tomma. Någonting, antingen att man hatar det eller att man älskar det, bara man känner nåt.

Vad står på din rider?

– Ja, jag brukar nog ha en flaska rött, bubbel, vatten. Jag har inte tittat på den på väldigt länge och måste nog uppdatera den snart, men det finns ingenting som jag måste ha.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA