x

Paradise Hotel-kändis debut blev tokviral

Paradise Hotel-kändis debut blev tokviral

MOV har bara funnits i lite mer än en vecka, men succén är redan ett faktum. Sedan släppet av debutsingeln Irish har låten gått varm i högtalarna runt om i landet och även tagit sig in på Spotifys lista över de mest virala låtarna i Sverige. Göteborgsduon MOV består av tidigare Paradise Hotel-deltagaren Adrian Montin och Oscar Virtanen och tillsammans har de skapat en tung EDM-låt med en irländsk touch, precis som namnet säger.

GAFFA kollade läget med dansmusikens nya stjärnskott.

Grattis! Er spontana känsla när ni fick reda på att Irish nått förstaplatsen? När och var upptäckte ni det?

– Den spontana känslan vi båda fick var total glädje! Vi båda har varit väldigt spända över att visa vad vi går för och varit väldigt noga med att försöka nå ut till så mycket folk vi bara kan. Detta var ett bevis på att folket gillar låten och att de vill dela med sig av det som de hör. Vi båda låg faktiskt och sov när vi hamnade på listan. Vår manager försökte få tag i oss och till slut vaknade vi med nyheten, bästa sättet att vakna upp på!

Hur kom ni fram till låten? Kan ni berätta historien bakom?

– Vi har en stor kärlek för människor i världen som verkligen sticker ut, har attityd och som faktiskt även levererar. Conor McGregor är en fighter från Irland som har precis de egenskaperna, han är alltså helt galen. Från att han inspirerat oss kom idén att man kanske borde lyssna lite på irländsk musik och ta inspiration därifrån. Vi insåg snabbt att det kunde bli något unikt och mäktigt så vi körde på den idén! Den utvecklades och människor runt oss höll med om att den kändes annorlunda och att den är hård men ändå euforisk.

Hur ser era kommande planer ut?

– Vi ska släppa fler singlar och DJ:a så mycket vi bara kan! Till sommaren har vi en låt klar som ska bli väldigt spännande att släppa. Vi vill inte fastna i ett fack bland alla olika genrer så att få släppa nästa singel som låter helt annorlunda Irish, ska bli riktigt roligt. Vi har även en överraskning som vi ska dela med oss av, men som sagt det är ju en överraskning.

Hör den och resten av Viral Topp 50 här:

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA