x

Thåström till Så Mycket Bättre - med specialuppgift

Thåström till Så Mycket Bättre - med specialuppgift

Nu på morgonen skickar TV4 ut ett ganska så ordentligt ess ur rockärmen: Thåström är klar för Så Mycket Bättre! Men det blir inte det vanliga tugget för punkikonen, alltså att leverera nya versioner av andras hittar. Nej, Thåström har tilldelats en specialroll för nästa säsong.

– Han blir som en sidekick. Lite som Paul Shaffer var för David Letterman, säger Erika Tjärnkvist, projektansvarig för Så Mycket Bättre.

Nyheten att Thåström var positiv till medverkan kom bara några dagar efter att den sista pusselbiten presenterades. Och det ska vara Freddie Wadling, med hjälp från tidigare Så Mycket Bättre-artisten Kajsa Grytt, som har ett stort finger med i spelet.

– En sån här förstärkning kan man bara inte tacka nej till. Därför fick vi tänka lite utanför Så Mycket Bättre-bubblan, säger Erika Tjärnkvist och fortsätter:

– Var gör sig Thåström bäst? Det är svårt att sätta honom i ett visst fack, så vi kände att han får en mer eller mindre fri roll. En iakttagande roll, så att säga. Han får helt enkelt sitta och skrocka i ett hörn, som en punkfarfar. Och om han har något att tillföra, är det fritt fram.

Freddie Wadling säger till TV4 att idén föddes under ett samtal med Ebba Grön-ikonen.

– Han följde visst programmet när Kajsa Grytt var med och vi började prata om ett möte de båda hade i slutet av 80-talet, när Kajsa intervjuade Thåström. Deras samtal föll in på varför Thåström drogs till Rågsved i tidig ålder. Hans svar var "Där fanns roligare människor, som jag hade mer gemensamt med. Vi spelade och söp." Alltså lite som Så Mycket Bättre utan TV-kameror, enades vi om. När jag därefter kom med förslaget att ta med honom sa han kort: "Tja, varför inte? Punken är ju ändå död.

Se videoklippet där Thåström presenteras för Så Mycket Bättre.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA