x

Svenska giganter albumaktuella - vad ser du mest fram emot?

Svenska giganter albumaktuella - vad ser du mest fram emot?

2016 har potential för att bli ett riktigt bra musikår. Storheter som Kent, Håkan Hellström, Veronica Maggio, Lars Winnerbäck och Miriam Bryant har alla annonserat att ett skivsläpp är att vänta.

Tre av de ovanstående har redan släppt små smakprov på vad som komma skall, i form av singlar. Lars Winnerbäck var först ut med Köpt En Bil, och för inte så länge sedan släppte Veronica Maggio Den Första Är Alltid Gratis och Kent Egoist. För Kents del blir albumet det sista någonsin, medan det för Miriam Bryants del kan bli den sista pusselbiten innan hon är inne i alla svenskars hjärtan. Och Håkan Hellström ... Ja, vi vet ju alla vad som väntar på Ullevi i sommar.

Senast vi såg maken till ett liknande popår var 2013 då Håkan Hellström, Veronica Maggio, Lars Winnerbäck, Daniel Adams-Ray och Oskar Linnros alla släppte prisbelönta och kritikerrosade album. 2013 var också året då Miriam Bryants debutalbum Raised In Rain såg dagens ljus och året efter kom Kents Tigerdrottningen.

Men nu är det alltså dags för fem av våra allra största att ge ut nya alster, vilket vi alla ser fram emot med höga förhoppningar. Men vilken ser GAFFAs läsare mest fram emot? Gör din röst hörd nedan så att vi kan kora 2016 års allra mest spännande skivsläpp.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA