x

Mest spännande albumet – vinnare korad

Mest spännande albumet – vinnare korad

För en vecka sedan publicerade GAFFA en omröstning där läsarna fick välja vilket kommande albumsläpp de ser mest fram emot. 2016 har visat sig bli ett riktigt intressant musikår, med kommande album från många av våra starkast lysande stjärnor. Men vilken av giganternas släpp är egentligen mest intressant? Rösterna är räknade, och vi har ett resultat.

Miriam Bryant slog sig in i mångas hjärtan med sin medverkan i TV4:s Så Mycket Bättre, där hon tolkade låtar som Allt Jag Behöver (Lisa Nilsson) och Ett Sista Glas (Sven-Bertil Taube) på ett fullkomligt briljant sätt. Ändå var hon inte ens nära när GAFFAs läsare korade 2016 års mest spännande album.

Inte heller Veronica Maggio eller Lars Winnerbäck kunde roffa åt sig vinsten. Maggios hyllade singel Den Första Är Alltid Gratis och Winnerbäcks kärleksförklaring Köpt En Bil må vara bra smakprov på vad som väntar, men det hjälpte inte långt. Istället var det två andra som stack iväg, och i slutändan var ganska överlägsna sina konkurrenter.

Den ultimata kampen visade sig stå mellan Göteborgs egen Håkan Hellström och bandet som är inne på sin allra sista refräng, Kent. Det är alltid stort intresse när Håkan Hellström ska komma med ny musik. Bevis? Singeln Din Tid Kommer har inte ens varit ute för lyssning i en vecka och har redan nått upp i hisnande 1 miljon lyssningar på Spotify. Hellström kommer att släppa en EP, 1974, i slutet av april, inför de två fullsatta Ullevi-spelningarna han ska göra i sommar. Sen väntar ett album i augusti. Ett album många ser fram emot, men trots det har han sin överman. Eller övermän, i det här fallet.

Vinnarna är nämligen Kent. Detta band som tidigare i år annonserade både ett nytt album och sin egen dödsdag. När spelningen i Tele2 Arena är över den 17 december har Kent sjungit "vi ska alla en gång dö" för sista gången. Men innan dess ska ett sista album släppas. 20 maj är datumet då Då Som Nu För Alltid får se dagens ljus för första gången och med tanke på att Kent fick nästan hälften av alla röster är det ingen överdrift att påstå att förväntningarna är höga.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA