x

VIDEOPREMIÄR: Sista Bossen röjer på GAFFA-kontoret

VIDEOPREMIÄR: Sista Bossen röjer på GAFFA-kontoret

Dagen är här, dagen med stort D. Då vi premiärspelar ett mer än minnesvärt ögonblick från när Sista Bossen tog över GAFFAs kontor för en kväll. Det var bubblor, bärs, ballonger och barn. Det var helt knökat med folk och det var mycket god stämning. Precis som det ska vara när skånsk skumpunk/knastrock når Göteborg för första gången.

Skåne var det ja. När bandmedlemmen Frans Möller, av Sydsvenskan, får frågan hur det märks i musiken att bandet kommer från Malmö svarar han:

– Det finns ju en del referenser till Malmö i våra låtar, vi sjunger mycket om Malmö. Framför allt tror jag att Malmö märks i den här sunkiga tröttheten som ibland kan skina igenom.

Nåväl, det om det, nu är det dags för la big premiär! Häll upp kaffet, sörpla i dig och tryck på play. Och sug in lite sunkig trötthet på speed i form av låten Kemisk Reaktion:

Gianluca La Bruna är mannen bakom videon. 13 april släpps debuten Se Upp För! på vinyl. Ett album GAFFA lovordade (läs hela recensionen här), 15 april vankas det fest på Plan B i Malmö och 16 april ger gruppen en spelning på Rundgång Records i samband med Record Store Day.

Det här var kapitel ett i något vi valt att kalla GAFFA Office Space Session, men det lär bli mer av den varan framöver, så håll ögonen och öronen öppna!

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA