x

Hurula tillbaka med ny musik

Hurula tillbaka med ny musik

2014 var ett riktigt succéår för Hurula. Efter att ha lämnat Masshysteri-tiden bakom sig kom han tillbaka som soloartist med en otroligt stark debutplatta. Det tio spår långa Vi Är Människorna Våra Föräldrar Varnade Oss För knockade de flesta, bland annat GAFFAs recensent Jonas Appelqvist som beskrev det som en "solodebut sprungen ur ett hjärta som är kluvet".

Senare det året kom också EP:n Betongbarn, men sedan dess har det varit tyst på ny musik-fronten. Förrän nu. Ont Som Jag släpptes under dagen och är en riktig käftsmäll. Åtminstone är det så Robert Hurula själv beskriver det på sin Facebook-sida. Han skriver också att en 7"-vinyl är i pipen för att släppas och att det nya albumet, där Hurula arbetat med Håkan Hellströms vapendragare Björn Olsson, släpps senare i höst.

Men singeln då? Ja, det är faktiskt en käftsmäll. De riviga gitarrerna för tankarna till valfri Broder Daniel-låt och Robert Hurulas röst när han sjunger "jag vill bara att du ska ha lika jävla ont som jag" får hjärtat att slå några extra slag i minuten. Och det gör ont.

Lyssna på Ont Som Jag här nedan.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA