x

Han öppnar terrordrabbade Le Bataclan

Han öppnar terrordrabbade Le Bataclan

Ett halvår efter terrorattacken i Le Bataclan har en nyöppning annonserats. Det är Pete Doherty, frontmannen i The Libertines, som får äran att bli den första att spela på Paris-arenan efter Eagles Of Death Metals spelning som fick ett abrupt slut. Det var den 13 november 2015 som en grupp terrorister intog konserthallen i Paris mitt under spelningen, och höll personerna gisslan inne i lokalen. Runt 70 personer inne i Bataclan dog, och 120 i hela Paris. GAFFA skrev om händelsen här.

Nu har Bataclan stått obrukad i ett halvår, och lika länge till verkar det bli. Men nu vet vi i alla fall att ljuva toner kommer kunna åtnjutas inne i Le Bataclan igen. Den 16 november väntas Pete Doherty ha en spelning på samma scen som Eagles Of Death Metal stod på nästan exakt ett år tidigare, erfar NME. Dohertys spelning kommer sedan att efterföljas av Nada Surf den 2 december.

"Den kommer att nyöppnas, utan tvekan. Våra hjärtan kommer vara tunga i några månader, några år. Men vi kommer att öppna igen. Vi kommer inte ge oss.", skriver arenaarrangörerna i ett meddelande.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA