x

''En sinnesstämning jag knappt minns längre''

''En sinnesstämning jag knappt minns längre''

Indieband från Dalarna. Mando Diao, tänker du? Nej, Francis, säger jag. I februari släppte kvintetten sitt andra album Marathon, som drog ner rungande applåder av många, däribland GAFFAs recensent Daniel Andersson. Fyra av sex stjärnor blev det då, och nu är Francis tillbaka med något nytt. Inte en låt, men väl en musikvideo till en låt. Bridges är det första spåret på Marathon och samtidigt som Petra Mases vackra röst tar över alla hörselkanaler får ögonen i videon följa ett litet barns hantverk med krita och papper.

"Jag är lite avundsjuk på min sons totala inlevelse och lycka när han ritar. En sinnesstämning jag knappt minns längre, då tiden stod still och hela universum bestod av ett papper och en krita. Vi lär oss att vi ska göra nyttigare saker än att försvinna bort från tid och rum. Plötsligt kan vi bara titta på med förundran då våra barn på mindre än en sekund hittar den sinnesro som vi själva söker hela vårt vuxna liv för att uppnå."

Så beskriver Victor Claesson (No Coda) den video han skapat. Vill du också finna sinnesro i några minuter? Njut av videon nedan, som härmed premiärvisas av GAFFA.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA