x

Drogjakt och spritborstar: Veckans nyheter i korthet

Drogjakt och spritborstar: Veckans nyheter i korthet

Det är nästintill omöjligt att missa att festivalsommaren kommer närmare för varje sekund som går. Konstigt vore det annars, i och för sig. Men en titt på veckans nyheter gör det smärtsamt påtagligt att det nu är hög tid att börja prioritera bort i sammanhanget oviktiga saker som toalettpapper och nya underkläder, för att ha råd att gå på allt en vill gå på i sommar.

För jävlar vad det bokas på! Bråvalla ska förpartaja med Frej Larsson och Erik Lundin, Ruby Rose ska göra … något på Sensommar! och Rufus Wainwright ska frälsa publiken på Stockholm Music & Arts. Samtidigt har Norrköping kommun åkt på någon sorts avloppsfetisch som ska ta sig uttryck i att de kommer leta efter droger i gästernas kiss under Bråvalla. Det är harmlösare än det låter, jag lovar.

Men det allra roligaste som hänt är ändå den här hårborsten som är tänkt att smuggla in sprit på festivalområden i. Det betyder inte bara att vi kommer få se entrévakter stå och skaka på riktiga hårborstar och försöka skruva av "korken", utan också att en helt ny marknad har öppnat upp sig. Jag menar, det går faktiskt att förvara drycker i det mesta. Vem blir först med att tillverka en smörig lägereldsgitarr med syftet att leverera en tung bakfylla?

Annars då? Ja, Håkan Hellström släpper en singel och hela Sverige känner sig tvingade att säga exakt vad de tycker. Inget konstigt.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA