x

VIP-lounger för pantsamlare på Roskilde

VIP-lounger för pantsamlare på Roskilde

En grupp som ofta blir förbisedd, men som gör väldigt mycket för trevnaden på festivaler är pantsamlarna. Men på Roskilde får pantsamlarna den respekt de förtjänar. Speciella VIP-lounger kommer finnas tillgängliga för de som går omkring och plockar upp pantburkar- och flaskor, att vila upp sig i dricka något förfriskande.

Det är den danska konstgruppen Superflex som står bakom projektet. Det kallas Flagship Shelters/Bottle Collectors VIP och är till för att uppmärksamma ekonomiska orättvisor och det konsumtionsbaserade samhälle vi lever i. VIP-loungerna kommer tillverkas som kända modehus-byggnader, fast i billigare material. Allt för att skapa en så stark kontrast som möjligt, och samtidigt sätta fingret på en av samhällets stora ojämlikheter.

Utöver Flagship Shelters/Bottle Collectors VIP kommer det finnas drygt 20 konstinstallationer till på Roskildefestivalen.

Roskilde äger rum i en veckas tid mellan den 25 juni och den 2 juli. Bland andra Neil YoungLCD Soundsystem och PJ Harvey kommer att uppträda på festivalen.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA