x

Så bra är Lars Winnerbäcks nya singel

Så bra är Lars Winnerbäcks nya singel

Under gårdagen premiärspelade Lars Winnerbäck nya singeln Granit Och Morän på sin Facebook-sida. Från en musikaffär i Oslo bjöd Winnerbäck på ett roligt grepp som också gav en känsla av att komma nära låten och Winnerbäck själv. Många var de fans av Linköping-sonen som satt framför sin iPhone med tårar i ögonen och tittade på en rödlätt man med gitarr. Kolla in livespelningen nedan och läs vår recension av låten, här:

Granit Och Morän gör absolut ingen besviken. Gillar en Lasse Winnerbäck är det här det bästa som hänt sedan Hosianna för två och ett halvt år sedan. Visst, Köpt En Bil var hygglig och fick majoriteten av sina lyssnare att gå runt och mumla "Jag har köpt en bil" på ett Tourettesliknande sätt i flera dagar. Men med Granit Och Morän växlar Winnerbäck upp. Flera snäpp.

Granit Och Morän låter nästan lite som ett avsked till det land som byggt upp honom. Som att Lars Winnerbäck har gått vidare nu, rimligtvis till lillebror i väst där kärleken finns. Han sjunger om ett land där det mesta är skog, byggvaruhus och miljonprogram. Ett land som gjort honom tjurig och tyst. Strofen "Jag flyger över ett land som varit nästan hela min värld, där allt är så fantastiskt enkelt, där allt är så oändligt svårt, långa tider är det gömt från solen." säger nästan allt.

Det låter som att Lars Winnerbäck slutligen är lycklig. Borta är dysterheten från låtar som Tidvis och Elegi, men inte känslan. Inte de fantastiska texterna. Med en ensam gitarr inleder han försiktigt och sedan stegrar det bara tills ett maffigt outro rungar ut i oändligheten.

Betyg: ★★★★★☆


FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA