x

Festivalresa kostar skattebetalarna 132 000

Festivalresa kostar skattebetalarna 132 000

För att få inspiration och hitta nya lösningar på säkerhetsproblem kring festivaler skickar Malmö stad åtta personer till Coachella-festivalen i Kalifornien i helgen, enligt Sydsvenskan. Sammanlagt kommer resan för de två politikerna och sex tjänstemännen kosta drygt 132 000 kronor − pengar som kommunens skattebetalare får stå för.

Syftet med resan är att se hur Coachella jobbar med säkerheten kring festivalen.

– Coachella är en jättefestival. 100 000 människor kommer till öknen i tre dagar. Hur tillhandahåller man mobila toaletter? Hur arbetar man med eldragningar? Det är viktigt att vi hela tiden tittar på nya lösningar, säger Martin Lundin, biträdande avdelningschef på gatukontorets stadslivsavdelning, till Sydsvenskan.

De åtta personer som blivit utvalda att få resa över Atlanten kommer på Coachella att se flertalet artister och leva festivallivet, bara för att sedan skriva en rapport om det. Men behövs det verkligen åtta personer för det?

– Spontant kanske det är lite väl många tjänstemän som reser. Vi måste sätta press på en bra rapport efteråt, säger Milan Obradovic, kommunalråd.

Det är nog ingen dum idé ...

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA