x

''Bara att falla på knä och buga för the coolest of cool!''

''Bara att falla på knä och buga för the coolest of cool!''

Lava Bangs är aktuella med sitt debutalbum Quit Continue som släpptes i början av mars. Göteborgsbandet gör punkig rock och låter arga på fler låtar än bara I Am Very Angry. Kolla in deras platta här.

Och inte nog med det, nu bjussar Sara ErikssonSaraBeata Hagström och David Flood från Lava Bangs på sina favoritomslag också. Vad tycks?

Ouch My Face − Bunyip

− Ouch My Face från Melbourne gör svinbra art-rock och dessutom megagrym artwork! Deras video till Obscena Misdemeanour är en av våra favvisar och Celeste Potter som sjunger och spelar gitarr i bandet gör sjukt snygga grejer, inte bara till egna bandet utan även videor och annat smaskens. Precis som Lava Bangs så är det visuella och musiken tätt sammanflätat hos Ouch My Face och det är ju då det blir som allra bäst tycker vi!

Rome Is Not A Town − Stupid

− Rome Is Not A Town är ett så jävulskt bra band. Och det är världens snällaste och roligaste band också. Vi har delat scen med dem ett par gånger och det är alltid himla glatt. Detta supersnygga omslag är ju dessutom gjort av Coco Moore så det är ju bara att falla på knä och buga för the coolest of cool!

Prince − Prince

− Vår trummis är en delvis rehabiliterad Princeaholic och detta omslag har varit delvis ansvarigt för denna åkomma. Det något oklara ansiktsuttrycket drar betraktarens blick till sig och en ställs inför frågeställningen: "Vill han att jag drar år helvete eller vill han måla av mig på sin roterande säng?" Awesome skiva oavsett och håll särskild koll på Prince-trumfillen i de instrumentella delarna av I Wanna Be Your Lover! Flam-mumma!

Arre! Arre!  A.T.T.A.C.K

− Vi gillar serier väldigt mycket och här vill en ju bläddra vidare i evighet, amen. Omslaget är som en scen ur typ världens bästa serialbum om ett härligt, vilt band. Arre! Arre! är precis som Rome Is Not A Town vänner till oss och vi är så jävla glada när vänner gör grymma saker som får uppmärksamhet! Albumet är en riktig pärla där varenda låt är en hit. Repeat för helsike!

Kjell Höglund − Tidens Tecken

 Inget annat omslag kan stilla alla stormar i ens själ och få en sugen att gå på vernissage och tugga lite kex! Detta vardagliga stiileben speglar skivans poetiska enkelhet och dess geniala filosofiska texter. Kanske hade konstnären som egentligen skulle göra omslaget redan gått, kanske är det det mest genomtänkta omslaget genom tiderna!

PJ Harvey − 4-Track Demos

− PJ är vår husgudinna och denna skiva har en lite extra guldkantad plats i hjärtat. Bilden och musiken har så fett möe attityd att en går av på mitten typ. Lick my legs I'm on fire. Ridå!

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA