x

Han petar ner Håkan Hellström från tronen

Han petar ner Håkan Hellström från tronen

Tillsammans med Johan Karlsson höll Ahmed Abdulrahman länge liv i hiphopduon Rhymes & Riddim. Men nu har den senare, kanske mer känd som Achee Flips tagit klivet ut i solovärlden − och gjort det bra. Så pass bra att han under veckan petade ner självaste Håkan Hellström från Spotifys lista över veckans mest virala låtar i Sverige, med låten Sluta Aldrig Drömma. Låttiteln är också Achees livsmotto. GAFFA kollade läget med en nöjd rappare.

Grattis! Din spontana känsla när du fick reda på att Sluta Aldrig Drömma nått förstaplatsen? 

− Jag blev glad och överraskad, låten hade varit uppe på andra plats men sedan börjat sjunka så att den nu var etta var riktigt grymt!

När och var upptäckte du det?

– Jag hade precis vaknat i en bil, på väg ner genom Europa med några vänner som tagit med mig på en spontanresa när jag såg ett SMS från Matte Caliste "1:a plats!" först fattade jag inte vad han menade, var fortfarande nyvaken, sen "ABOW!"

Hur kom du fram till låten? Kan du berätta historien bakom?

− Mina drömmar har hållit mig igång och jag ville göra något om att man ska våga drömma och våga fortsätta jobba för sin dröm och inte ge upp. När jag gjorde låten var jag faktiskt inspirerad av Nas I can men också av den franska rapparen Maitre Gims.

Hur ser dina kommande planer ut?

− Just nu jobbar jag på mer material, dels singlar men också låtar till ett album. Jag har ett flertal låtar klara och ska filma lite fler videor under våren så får jag se när det blir bra att släppa dem, men jag gillar inte att sitta och hålla på material, jag vill få ut grejer snabbt!

Hör Sluta Aldrig Drömma, och resten av Viral Topp 50 här:

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA