x

Ifrågasatt festivalresa & Kent-depp: Veckans nyheter i korthet

Ifrågasatt festivalresa & Kent-depp: Veckans nyheter i korthet

Alltså … Sen när är det socialt accepterat att åka till en festival 900 mil bort, betala 130 000 kronor, bara för att kolla in hur de gör för att dra sin el på ett säkert sätt? Ja, det tycker i alla fall Malmö stad är något de vill lägga pengar på, när de bara hade kunnat åka några mil västerut till Roskilde för att inspektera samma sak, som en i vårt kommentarsfält påpekade. Fast å andra sidan förstår jag dem. Hade jag kunnat få en weekend på den amerikanska västkusten och lyssna på Foals för skattepengar hade jag lätt gjort det.

Veckan tog annars rejäl fart med att Kent dammade av tangentbordet och tryckte iväg ett skivomslag och låtlista rakt ut i etern. Och de vill verkligen inte att någon ska undgå att det här är slutet för Eskilstuna-bandet. Dödskalleomslaget kompletteras fint av låtar som Vi Är Inte Längre Där, Förlåtelsen och Den Sista Sången. DEN SISTA SÅNGEN! Ni hör ju. Sluta få oss att gråta, Kent. Det är inte roligt längre. Som tur är kan vi trösta oss med den här Kentpodden.

Något som ändå är lite roligt, och rörande, är att Ace Frehley från Kiss säger i en intervju att han gärna skulle återförena originalbandet, i samma andetag som han berättar att de andra medlemmarna inte ens tycker han är värdig att få ha sminket på sig.

Kämpa Ace! Och kämpa Kanye! Och go Duran Duran!

Och Prince, du är saknad men kommer aldrig försvinna.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA