x

Kultförklarat svenskt punkband spelar in dokumentär – efter misslyckat förstaförsök

Kultförklarat svenskt punkband spelar in dokumentär – efter misslyckat förstaförsök

Under perioder på 80-talet var Anti Cimex en självklar del av den svenska punkscenen. Från släppet av Anarkist Attack i början av 80-talet har de nålat fast sig själva i folks hjärtan, och trots att det nu är över 20 år sedan bandet la ner verksamheten har de inte blivit glömda för fem öre.

Det syntes inte minst på Facebook när Anti Cimex la upp ett kort klipp från en framtida dokumentär om Göteborgsbandet.

− Vi har fått en jävla massa respons nu efter att vi la ut det, att fan, vi måste göra nåt, vi måste fortsätta. Vi har liksom 250-300 delningar på lite över ett dygn, säger bandmedlemmen Charlie Claesson när GAFFA ringer upp.

Något datum för släppet av dokumentären finns inte, och är också omöjligt att sätta, enligt Charlie.

− Vi har spelat in så vi kanske har 25 minuters material hittills, så vi har inte kommit så långt. Att vi la ut ett litet klipp var för att sparka oss själva i röven. Det gick åt helvete förra gången när vi skulle spela in för Jonsson gick ju på fyllan då och då brakade allting. Jag menar två man har åkt från Stockholm, de har hyrt kamera och grejer och så går det inte att prata med honom ens.

"Jonsson" är Tomas Jonsson, den andra medlemmen som medverkar i dokumentären och i klippet som har lagts upp på Youtube. I klippet får vi bland annat höra om hur den hyllade EP:n Raped Ass från 1983 kom till. Men någon återkomst till punkscenen blir det inte för Anti Cimex.

− Nej, absolut inte. Det kommer folk förstå när de har sett dokumentären också, det är inte möjligt, säger Charlie Claesson.

Vi väntar med spänning.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA