x

VIDEOPREMIÄR: Avantgardet − Som Den Här Natten Glöder

VIDEOPREMIÄR: Avantgardet − Som Den Här Natten Glöder

Avantgardet har slagit igenom med dunder och brak under 2016 och är alla indiekids nya favoriter. Och det är ju absolut inget konstigt med det, både albumet För Många Dyra Skor Och Döda Ögon och bandets första spelning någonsin på Oceanen i Göteborg mottogs med hyllningar av GAFFAs recensenter. Och det är från just den spelningen Avantgardets nya musikvideo till låten Som Den Här Natten Glöder kommer.

− Textmässigt är Som Den Här Natten Glöder den låt som gör absolut ondast i mig att sjunga. Jag ville att videon skulle förmedla den där naivistiska och hänsynslöst opportunistiska lågan som bara kan brinna när solen gått ner. När dimman lättar för dina ögon ju tjockare den blir och ju längre in i den du vandrar. Där glöder det alltid som allra klarast. Där slutar alla lagar att gälla. Både statens och naturens, säger Avantgardets sångare Rasmus Arvidsson.

Han fortsätter:

– Jag hoppas att studenter kommer kunna skrika Som den här natten glöder från sina lastbilsflak. Jag hoppas att även de mest naiva drömmarna och kortsiktiga planerna kan kedjas fast och bankas in i ungdomarnas hjärtan i takt till de malande trummorna. Den här refrängen skänker goda utsikter även åt den mest återhållsamma realisten att få känna sig gränslös för en kväll.

Förutom att GAFFA härmed har äran att premiärvisa videon till Som Den Här Natten Glöder kan vi också avslöja att Avantgardet den 7 juni kommer att inta Debaser Brooklyn Bar för sin premiärspelning i Stockholm.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA