x

Silvana Imam startar upprop för ett tryggare festivalliv

Silvana Imam startar upprop för ett tryggare festivalliv

Nu är festivalsommaren här, men många känner sig inte trygga på festivalområden. Nattskiftet, en ideell organisation som jobbar för ett tryggt uteliv, startar därför uppropet Trygghetslistan, med artisten Silvana Imam som ambassadör.

– Det är många som skriver till mig att de känner sig otrygga på festivalområden. Och det är många som har blivit utsatta. Som artist känner jag mitt ansvar att uppmärksamma det här. Genom Trygghetslistan får vi in fansens åsikter om hur festivaler kan bli tryggare, och fansens röster är viktigast, säger Silvana Imam i ett pressmeddelande.

Initiativets kärna är en namn- och tipsinsamling, där festivalbesökarna själva kan bidra till att utveckla framtidens festivaler och uppmana festival- och konsertarrangörer att ta ett större ansvar genom att öka tryggheten för sina besökare.

På sidan Trygghetslistan.nu kan besökare bidra med trygghetstips till arrangörer och skriva under för att festivaler inför fler trygghetsåtgärder.

Under sommaren kommer även Nattskiftet, tillsammans med Silvana Imams management RMH Sweden och Nattskiftets långsiktiga sponsor Taxi Stockholm, införa flera trygghetsåtgärder inom sina respektive expertisområden – nöje, transport och trygghet.

Kolla in info-video:

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA