x

Kjellsorterat – nu ska svenska artisteliten hylla Kjell Höglund

Kjellsorterat – nu ska svenska artisteliten hylla Kjell Höglund

Under sommarens Storsjöyra går artisterna Lars Winnerbäck, Melissa Horn, Stefan Sundström, Annika Norlin och Maritza Horn samman i en något försenad 70-årshyllning till en av svensk populärmusiks mest unika personligheter – Kjell Höglund
 
I samband med att Kjell Höglund fyllde 70 år sände Sveriges Radio en dokumentär om honom, där han berättade att han tagit beslutet att lägga musiken på hyllan en gång för alla. Där och då föddes idén att på Storsjöyran 2016 hylla Kjell med en konsert och idag presentera Storsjöyran konserten som fått namnet Kjellsorterat – en hyllning till Kjell Höglund, 70 år. Konserten hålls lördag, 30 juli, i Badhusparken. Fler artister tillkommer.
 
Kjell Höglund föddes i Östersund, men är uppvuxen i Rossön och började sjunga egna visor under gymnasietiden i Strömsund. I slutet av 60-talet flyttade han till Stockholm där han också började ge ut sin musik på skiva och nådde därigenom en allt större publik. Med låtar som Genesarets Sjö, Jag Hör Hur Dom Ligger Med Varandra och Man Vänjer Sig har han etsat sig fast i många svenskars medvetande.
 

Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA