x

Princes dödsorsak fastslagen

Princes dödsorsak fastslagen

Det står nu klart varför Prince så plötsligt dog, 21 april, blott 57 år gammal. Det ska ha handlat om en överdos av det smärtstillande medlet Fentanyl, skriver Associated Press och pekar på en rättsmedicinsk rapport från The Midwest Medical Examiner's Office.

Enligt New York Times hade Prince blivit beroende av smärtstillande medel och vänner har med tiden försökt få honom att gå en behandling hos Dr. Howard Kornfeld, som driver en avvänjningsklinik i Kalifornien.

Prince dog två dagar efter att han hade gett en konsert på sin soloturné A Piano And A Microphone. Kort innan den tvingades han nödlanda med sitt privatflyg, anledningen då var influensa. Enligt Associated Press var han medvetslös när flyget landade.

Popstjärnan lämnade inte efter sig något testamente. Daily Mail erfar att hela 700 personer påstår att de är syskon till Prince och därmed har rätt till hans arv. Han har officiellt en syster och fem halvsyskon, hans föräldrar är döda och han ska inte ha lämnat efter sig något barn. Prince och hans dåvarande fru Mayte Garcia fick 1996 en son, Boy Gregory, som dog en vecka gammal av sjukdomen Phieffer Syndrom.

Prince hann med att ge ut 39 studioalbum och har sålt mer än 100 miljoner skivor.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA