x

Om Håkans omtalade SMS till Alice B – "Jag fattar inte hur han tänkte"

Om Håkans omtalade SMS till Alice B – "Jag fattar inte hur han tänkte"

Under gårdagen publicerade Alice B följande text där hon återigen förklarar situationen och att hennes första längre meddelande var ett svar på GP:s artikel angående att hon inte fick något betalt som förband åt Håkan Hellström på Ullevi, 2014.

I hennes senaste text står det bland annat:

"Håkan gick ut på sin facebook igår med ett inlägg och det blev jag jätteglad för, jag vet att jag är grym. Däremot fick jag ett sms imorse från håkan som bevisar motsatsen ( jag kommer inte publicera sms:et i sin helhet), men det handlade om att jag skulle vara ute efter publicitet och likes, att jag inte förhandlat, att jag skulle tycka att det var en rolig grej - 'tacksam.'."

GAFFA har sökt Alice B, men hon vill inte kommentera ärendet mer. Vi har emellertid varit i kontakt med en person väldigt nära Alice B, och som även har tagit del av SMS:et. Hen vill vara anonym, men säger följande till GAFFA:

– Håkans SMS dagen efter bekräftar motsatsen till det han skrev i inlägget, jag fattar inte hur han tänkte när han skickade det.

Inlägget vår källa pekar på är den ursäkt som publicerades på Håkan Hellströms officiella Facebook-sida, där det bland annat står: "Håkan har världens största konsertarrangör i ryggen, han räknar med att alla som går upp på scen på t.ex Ullevi har en överenskommelse med dem om vad som gäller o att det efterlevs. Håkan själv förhandlar aldrig och han har utgått ifrån att Alice B har fått betalt. Han är besviken på hur det skötts."

Personen vi har varit i kontakt med uppfattade något helt annat när hen tog del av SMS:et:

– Han skriver mer eller mindre att det var aldrig tal om något gage (han bekräftar alltså att det inte var tänkt att betala något). De tänkte att hon skulle tycka det var kul och påstår att hon ljuger. Han säger att de visst har tackat henne, men det Alice pekar på är ju att hon inte har varit med i några tacktexter någonstans. Inte att inte Håkan och Simon sagt tack till henne. Att det är som att hon i efterspelet blivit utraderad från hela kvällen. Inte i boken, inte i filmen, inte i skivan, ingenstans är det ett tack eller nåt. Hon fick inte komma in på efterfesten. Och så vidare. Hon skriver ju också att på Ullevi blev hon väldigt väl bemött, och alla var snälla, inklusive Håkan. Så hon är inte bitter över det, men det är ju det han tar upp: ”jag sa visst tack, du ljuger”.

Vår källa reagerar också starkt på hur Håkan Hellström väljer att runda av sitt meddelande:

– SMS:et avslutas på ett väldigt bittert sätt, typ ”Vad är det du vill åt? Publicitet gissar jag. Grattis, då har du lyckats! Hoppas att du är nöjd och får fler likes”.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA