x

De här festivalerna ger mest för pengarna

De här festivalerna ger mest för pengarna

Festivalälskarnas favoritsäsong står för dörren – sommaren. Genom vårt avlånga land finns det evenemang för nästan allt och alla, men vilken festival är det egentligen som ger mest valuta för pengarna? Det har Zmarta tagit reda på. Genom att jämföra priser för biljett, boende, mat och öl på Sveriges största festivaler har de kommit fram till att småländska Emmabodafestivalen är festivalen man ska satsa på att åka till om man vill få ut mest ur varje krona.

Att befinna sig på Emmabodafestivalen kostar i snitt 363 kronor per dag och det gör att festivalen är den överlägset billigaste. Tvåa på listan kommer Peace & Love som kostar 642 kronor om dagen och på en tredje plats kommer Popaganda som går på 688 kronor om dagen.

– I valet av sommarfestival väger musiken självklart tungt, men den som har en tunnare plånbok kan vinna på att jämföra festivalernas priser. Vårt festivalindex gör det lätt för unga studenter och andra som har en begränsad inkomst över sommaren att se vilka festivaler som ger mest för pengarna, säger Mattias Hallgrim, marknadsdirektör på Zmarta.

Vi får dock ha i åtanke att Zmarta inte har räknat med värdet på bokade artister. Kvaliteten på de dyrare festivalerna kan vara högre och därmed mer "prisvärt" än de billigare festivalerna som kanske har sämre bokningar. Dyrast på listan är Göteborgsfestivalen Way Out West som kostar 1451 kronor om dagen, men som samtidigt har bokat artister som MorrisseyPJ HarveySia och Sleaford Mods som för många gör festivalen prisvärd. 

Men om vi enbart kollar på biljettpris, boende, mat och öl så är listan som följer.

  1. Emmabodafestivalen - 363 kr/dag
  2. Peace & Love - 642 kr/dag
  3. Popaganda - 688 kr/dag
  4. Sweden Rock Festival - 925 kr/dag
  5. Summerburst – 1 035 kr/dag
  6. Bråvalla Festival – 1 113 kr/dag
  7. Into the valley – 1 150 kr/dag
  8. Way Out West – 1 451 kr/dag

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA