x

Efter rasistiska utspel – festival inställd

Efter rasistiska utspel – festival inställd

Arrangören för Bie Rock- Och Bluesfestival, Uffe Hellqvist, har skämt ut sig ordentligt på Facebook. Enligt Katrineholm-Kuriren ska festivalfixaren ha lagt upp följande kommentarer:

"Vad fint det här i Eskilstuna! Med somalier!! som rånat och misshandlat har blivit!! Ta in fler av sådana personer! Så har vi snart inbördes krig här!"

"Skicka hem araberna till sandlådan dom kom ifrån, så kan dom äta grus som dom är vana vid! HÄR SKA DOM INTE VARA!!"

Detta är såklart inte okej någonstans och när kommunen underrättades bröts samarbetet med festivalarrangören.

– Jag är inte med på facebook, men fick information om det här i går (läs i onsdags). Det är första gången jag fick höra det. Jag blev naturligtvis heligt förbannad. Det är under all kritik med språkbruket som han har, säger Göran Dahlström från kommunen till Katrineholm-Kuriren.

Bara några dagar senare, 6 juni, ställdes festivalen in. På eventets hemsida står det följande:

"Vi har idag beslutat att ställa in Bie Rock & Bluesfestival 2016. Biljetter returneras på respektive inköpsställe. Ni som köpt biljetter genom post/bankgiro kommer naturligtvis även ni få tillbaka era pengar, men vi har i nuläget inte bestämt hur."

Kommunen har sedan tidigare agerat sponsor åt Bie Rock- Och Bluesfestival. I år hann de bidra med 15 000 kronor, skriver Katrineholm-Kuriren.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA