x

"Det går alltid sönder någonting" – läs Håkan Hellströms första solointervju någonsin

"Det går alltid sönder någonting" – läs Håkan Hellströms första solointervju någonsin

Det är Anders Nunstedt på Expressen som uppmärksammar den, enligt honom, absolut första solointervjun någonsin med Håkan Hellström. Intervjun som publicerades i fanzinet Pose år 2000 är skriven av Sofi Brännström och skulle egentligen handla om hans medverkan i Broder Daniel, men kommer in på hans nya soloprojekt som står med färskt skivkontrakt:

– Att man överhuvudtaget får göra en skiva är ju fantastiskt roligt, säger han bland annat.

Han kallar den nya låten Känn Ingen Sorg För Mig Göteborg för "country-pop" med ett skratt som följd.

– Det låter ju skittråkigt men ja, det är kanske lite Broder Daniel också. Det är ju omöjligt att inte influeras av någonting som man har spelat med i 100 år.

Förutom det kommande soloalbumet blir det också en hel del snack om Broder Daniel. Bland annat att det ryktas om att gruppen tar 30 000 i gage. På frågan om det är sant svarar Håkan Hellström:

– Jamen alltså vi får ju inte så mycket pengar själva när vi spelar utan det är bokningsbolaget som tar jättemycket pengar. Sen så kostar ju resa och hotell och så, det är aldrig att man sover i logen längre. Sen så kostar det ju alltid skitmycket när vi är ute. Vi lyckas alltid paja någonting, det går alltid sönder någonting. Vi fick betala en klädgalge en gång! En vanlig klädgalge! För typ 500 spänn ...

Läs hela intervjun här.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA