x

Så ska Bråvalla bli en tryggare festival

Så ska Bråvalla bli en tryggare festival

Under de två senaste åren har trygghetsorganisationen Nattskiftet medverkat på Bråvalla Festival. Samarbetet fortsätter även under 2016.

– I år utvecklar vi vårt samarbete ytterligare med ännu mer synlighet och nära dialog, säger Kajsa Apelqvist, PR- och pressansvarig på FKP Scorpio.

Nattskiftets närvaro kommer att vara än mer påtaglig då Nattkompisar även visar upp sig under dagtid.

Nattskiftet är trygghetsorganisationen som arbetar för allas rätt till trygghet i nattlivet och är del av kampen mot våld och sexuella övergrepp. Med hjälp av Nattkompisar kan besökare få sällskap på vägen hem genom sommarnatten. Organisationen startade i april 2014 och tar form i nattvandring samt utbildning och kunskapsspridning där fokus bland annat ligger på att öka civilkuraget i samhället. Under Bråvalla Festival kommer Nattskiftet ta sällskap med de som vill tillbaka till sina tält och fungera som festivalbesökarnas vuxna kompisar.

Nattkompisarna kommer gå runt på campingområdet men även ha en fast punkt som fungerar som en mötesplats på Bråvallas festivalcamping. Där kan besökarna få stöd, prata, möta upp kompisar eller veta mer om Nattskiftet. Nytt för 2016 är även Nattskiftets namn- och tipsinsamlingskampanj Trygghetslistan, där festivalbesökare uppmanas skriva under för en trygg festivalsommar och lämna tips till festivalarrangörer om hur festivaler kan bli tryggare. Bråvalla Festival uppmanar även till detta, bland annat genom gemenskapsinitiativet viärfestivalen.se, där festivalbesökarna får ta del av arbetet kring Bråvalla festival samt få en inblick i hur trygghetsarbetet ser ut. På www.trygghetslistan.nu får festivalbesökarna möjlighet att skriva under Nattskiftets kampanj Trygghetslistan.

– Vi hoppas verkligen att 2016 kommer att bli det bästa året någonsin på plats. Vi söker alltid lokala volontärer, så är du född 1993 eller tidigare och vill vara med och skapa en tryggare festivalmiljö tycker vi att du ska söka för att bli Nattkompis!, säger Lisen Andréasson Florman, grundare och verksamhetschef för Nattskiftet.

På grund av den stora satsningen under Bråvalla Festival söker nu Nattskiftet nya Nattkompisar som vill vara med och bygga en trygg och rolig festival tillsammans där en drop-in-rekrytering sker den 12 juni, kl 11-16 på Matteusgården i Norrköping, Östra skolgången 108. Kontakta [email protected] för mer information.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA