x

Malmöfestivalen presenterar 16 nya

Malmöfestivalen presenterar 16 nya

Dagens släpp från Malmöfestivalen bär på en hel del tunga namn. Eller vad sägs om Silvana Imam, Rebecca & Fiona och GAFFA-favoriten Sista Bossen?!

Kolla in alla klara akter med beskrivningar från festivalens arrangör här:

Alberta Cross
Frontmannen Petter Ericson Stakee skapar tidlös alt-folk som transporterar dig till Kalifornien i ett andetag. Musiken bär spår av "the Band" och Neil Young.

Baskery
Trions musik bör icke förväxlas med country eller bluegrass. Med en kontrabas, en sexsträngad banjo, och en akustisk gitarr skapar systrarna Bondesson helt egna genrer som banjo punk och nordicana.

Charlie Cunningham
Storbritannien möter Sevilla i Charlie Cunninghams musik. Hans låtskrivande och gitarrspel är blommande och fyllt av intrikata melodiska svängningar som för tankarna till José González.

Cherrie
Ingen annan rör oss som Sherihan ”Cherrie” Hersi. Hon har uppmärksammats för sina duetter med Leslie Tay och Stormzy och får känslorna att svalla över svala beats.

Coasts
Kom och bli golvad av popanthems sprängfyllda med ung energi. Femmannabandet har förutspåtts som Storbritanniens nästa gigantiska band.

Deportees
Umeåbandet har försett oss med tröstande, storslagen och fullkomligt briljant poprock i över tio år. En perfekt kombination av politiska budskap, detaljrika arrangemang och stora känslor.

Jazz Cartier
Dubbad till ny favorit på Torontos hiphopscen och vida omtalad som “Toronto’s next big thing”. Nu är Jazz högaktuell med studiodebuten "Hotel Paranoia”.

La 33
Tolvmannabandet stammar ur Bogotas storstadsdjungel och spelar old school salsa dura med inslag av jazz och urban världsmusik, toppat med rock'n'roll-attityd. Deras version av temat till Rosa pantern är legendariskt.

Madi Banja
Han har tagit sig från Gambia till Sverige, vidare till Kalifornien och Schweiz och tillbaka till Sverige igen. Den geografiska vägen må ha varit lång, men den musikaliska är lika direkt som självklar. Inga problem.

Maja Gödicke
Göteborgskans debutalbum är ett djupt personligt mästerverk. Om du levt, om du älskat, om du förlorat så kommer du att känna igen dig i hennes musik.

Rebecca & Fiona
Musiken Rebecca Scheja och Fiona Fitzpatrick skapar är deras egen. Senaste skivan "Beauty is Pain" har en övergripande popkänsla, utsmyckad med EDM, rave och indie. Och ett budskap om att våga gå sin egen väg.

Sharon Robinson
Leonard Cohens musikaliska parhäst sedan 30 år tillbaka, slog igenom som soloartist 2008. Bli förtrollad av hennes dovt heta röst och pyrande kombination av soul, r'n'b, folk och jazz.

Silvana Imam
Hon är stjärnan ifrån Jakobsberg, Litauen och Syrien som fått hela Sverige att älska hybrisen. Hon är för evigt en naturkraft, en prisbelönad textförfattare och en av landets absolut mäktigaste liveartister.

Sista Bossen
Malmöbandet bjuder på snabb, skränig och löjlig punk med glimten i ögat och en klump i halsen. Sista Bossen är aktuella med sin debutskiva "se upp för" som släpptes i slutet av april.

Syster Sol
Artisten från Sollentuna som berikat Sveriges reggaescen sedan hon var 17 år gammal. Hon är en av initiativtagarna till Femtastic, ständigt aktuell och med scenvana och rutin som få andra i detta land.

Titiyo
Genombrottet kom med singeln “Talking to the Man in the Moon” 1989. Med sin karaktäristiska röst och förmågan att explodera på scenen har Titiyo blivit en av Sveriges mest hyllade artister. Souldrottningen är tillbaka.

Malmöfestivalen sker 12-19 augusti och har sedan tidigare bland annat bokat Sabina Ddumba, Linda Pira, Susanne Sundfør, Wolfmother, Amanda Bergman, Dungen och Jake Bugg.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA