x

Ställde in Sverigespelning efter "dödshot" – arrangören nekar

Ställde in Sverigespelning efter "dödshot" – arrangören nekar

En händelse på Sticky Fingers i Göteborg har gått och blivit en internationell nyhet. Detta efter att sidan TMZ snappade upp att det amerikanska industrirockbandet Filter under gårdagen ställde in sin spelning i Göteborg – efter dödshot.

Enligt TMZ ska hoten ha skickats elektroniskt och riktades både mot vissa medlemmar i bandet men även mot klubben. Gruppen tog hoten på största allvar, med terrordådet i Orlando färskt i minnet, och valde helt sonika att lämna Sticky Fingers.

Enligt Aftonbladet underrättades polisen, men de såg en annan hotbild.

– Jag kan bekräfta att vi skickade en bil med anledning av olaga hot, höll förhör och tog upp en anmälan, säger presstalesman Ulla Brehm till Aftonbladet och menar att det handlade om ett verbalt hot från en 40-årig man.

– Det var hot som uttalades på plats och uppfattades så allvarligt att man tillkallade polis, säger Ulla Brehm.

Aftonbladet har även varit i kontakt med Andreas Leijon på Sticky Fingers som vill tona ner händelsen. Enligt honom ska det ha handlat om en överreaktion från en av medlemmarna. Detta efter att en person bad honom att släcka sin cigarett inne på klubben med den skämtsamma slutklämmen: ”för att inte klubbägarna ska döda oss”.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA