x

Roffe Ruff är tillbaka – "Vi har slitit så förbannat hårt med detta"

Roffe Ruff är tillbaka – "Vi har slitit så förbannat hårt med detta"

 

Roffe Ruff är inte död, Roffe Ruff lever i allra högsta grad. 

2011 släppte rapparen Roffe Ruff sitt senaste album, Barrabas. En skiva som älskades sönder av både kritikerna och fansen och hamnade på en stabil 4,4 av kritiker.se (som samlar svenska recensioner). Av GAFFAs Ametist Azordegan fick plattan fem av sex med motiveringen: 

"Roffe Ruff behåller sin karakterisktiska samhällskritik och förakt ända in i slutet. Han bäddar in det i melankoli och svärta och uttrycker sig med en smärtsamt okonstlad sårbarhet. Hans alienation är vacker."

Men det här var inte slutet för Roffe Ruff. Igår avslöjade nämligen artisten och producenten Hofmästarn på sin Facebook:

"Det är många som har hört av sig till mig och undrat när Roffes platta släpps. Jag kan idag avslöja att skivan släpps på Spotify den 15 e juli!!! Jag har fått äran att producera hela skivan och har sällan varit så här stolt. Vi har slitit så förbannat hårt med detta så sprid gärna ordet om ni gillar nyheten. Blir nästan tårögd."

Hofmästarn hälsar också att första singeln, Bruna Kuvert, släpps 27 juni och delar med sig av omslaget till det kommande albumet med titeln Och Han Älskade Dom Alla:

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA