x

Se Sara Yasmine på GAFFA-kontoret – "jag gillar verkligen det mindre formatet"

Se Sara Yasmine på GAFFA-kontoret – "jag gillar verkligen det mindre formatet"

För några månader sedan röjde Sista Bossen på GAFFA-kontoret. Det var startskottet i vår så kallade #OFFISESSION. Idag kör vi vidare med Sara Yasmine som tidigare i år släppte en åtta spår lång skiva med titeln Åh Nej! Vår skribent Sara Killgren sa "Åh ja!" och delade ut fem av sex stjärnor. Så här några timmar innan Offisession del 2 skickar vi ut en kort liten "inför konserten"-grej med Sara Yasmine.

Hur skapar man en god konsertupplevelse och har du några särskilda tankar kring kvällens gig på GAFFA-kontoret? 

– Som besökare passar man på att ha roligt och prata lite med andra som är där för att lyssna på samma band. Som artist ser man till att kommunicera bra med publiken och vågar vara personlig och ärlig. En GAFFA-kontorsspelning har jag aldrig gjort. Det blir nog kalasfint. Kul att se hur ni bor!

Hur hade din scenshow sett ut om det inte fanns några begränsningar?

– Då hade man kopplat in en projektor till min hjärna och livestreamat aktiviteten som blir när jag sjunger, så att publiken hade fått se intensiteten grafiskt. Men jag är nog mest lite skadad av att sitta och producera.

Vilken är världens bästa liveakt just nu?

– Hänger inte med i livescenen för tillfället. Gör jag det så är det oftast svenska band i alla fall. Älskar svensk musik! Joel Alme och hans band har grym känsla. 

Vad har varit ditt största konsertögonblick som åskådare?

– Jag och en kompis hängde efter Her Majesty vart de än spelade när de var inne, typ 2004. På Peace & Love tillägnade de en låt till oss live. Då var man 14 år och lycklig!

Och galnaste?

– Det var nog förrförra söndagen på Ullevi. Jag var på Håkan Hellströms spelning, andra kvällen. Har sett honom otaliga gånger sen 2003. Efter en timme pallade jag inte den där hysteriska arena-grejen mer så jag rev biljetten och drog hem. Kändes lite David och Goliat, jag mot 70 000 ... men jag gillar verkligen det mindre formatet, artisten kommer närmre publiken på alla sätt. 

Vad är det märkligaste du har fått med dig hem från en spelning?

– Inte så mycket märkligt, men två gånger är det en okänd man som har ritat av mig under mina livespelningar, lämnat skisserna och gått. Fin grej! Jag vet inte vad han heter.

Sara Yasmine ser du på GAFFA-kontoret i Göteborg ikväll. Konserten startar runt 19. Kolla in Facebook-eventet.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA