x

Föll totalt för Ingenting-singel – samlar in pengar till video

Föll totalt för Ingenting-singel – samlar in pengar till video

Linnéa Sundling har tagit på sig uppgiften att få till skott en video med Ingenting. Detta efter att hon på förhand fick tillgång till en kommande singel med bandet. På Kickstarter.com skriver hon:

"Nu har jag kärat ner mig i en ny låt. Totalt! Stockholmsbandet [ingenting] har spelat in en dansant cover på Umeå-artisten Skators '(inte) hem' som ska släppas i sommar och som jag fått lyssna på. '(inte) hem' talar till mig på ett alldeles speciellt sätt, den kryper liksom in, får mig att minnas ljusa sommarnätter i byn utanför Umeå där jag kommer ifrån. Låten för mig tillbaka till bryggan där jag suttit många gånger framför ett stilla spegelblankt vatten i den ljusa västerbottniska natten och känt mig hemma men samtidigt så långt borta."

Linnéa Sundling jobbar med dans och vill nu ta sina erfarenheter för att skapa en video till Ingentings kommande cover-släpp. Men ingenting är gratis. Därför söker hon bidrag från dig.

"Den här filmen måste helt enkelt bli av. Men jag behöver din hjälp! Jag har pratat med [ingenting] om att göra en video med dans i fokus. Jag har också kontaktat den oerhört duktiga regissören Måns Nyman. Alla är entusiastiska och tycker projektet låter roligt. Vi har en grym idé - som dock kräver proffsig kamera & optik. Och ingen av oss är direkt rika. Det är därför jag gör ett försök med det här som kallas crowdfunding.

Med bandets hjälp har hon skramlat ihop de första tusenlapparna men jagar nu vidare för att det här ska bli av. Hon hälsar att de behöver minst 9 000 kronor till för att nå absoluta minimumgräns. 

"Med en budget på 11-16000 kronor kommer vi göra världens billigaste snyggvideo. Ingen av oss tar betalt för jobbet utan vi gör detta för att det kliar i våra fingrar. Alla pengar går alltså till hyra för utrustning. ALLA bidrag är välkomna, stora som små - varje liten slant gör skillnad! Vi kan dessutom komma att behöva hjälp i form av arbete, hjälp vid inspelning, statister osv.

Inspelningen sker 9-10 juli, så det börjar brinna i knutarna. Du bidrar genom att ta dig till den här sidan och sätta över valfritt belopp. Gör det!

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA