x

Är en svensk rockens Vincent van Gogh?

Är en svensk rockens Vincent van Gogh?

Just nu pågår en enormt uppmärksammad tävling där författaren Douglas Copeland jagar en Vincent van Gogh-look-a-like. Vinnaren tilldelas 5 000 euro, en resa till Vancouver och blir gjuten i brons. DN rapporterade tidigare om att SvD:s ledarskribent Ivar Arpi leder den internationella tävlingen stort, men nu har en annan svensk gått in i matchen: Kristoffer Grip, frontman i gruppen Agent Side Grinder. Vi tog ett kort snack med Johan Lange i bandet.
 
Har Kristoffer fått höra genom åren att han är lik Van Gogh eller var en här tävlingen ett sorts uppvaknande att så var fallet?
 
– Jo, han har fått höra det tidigare, särskilt när vi spelat i Nederländerna. Han har även fått höra att han är lik Ivar Arpi, som leder tävlingen just nu.
 
På tal om Ivar Arpi, han har ju lovat att skära av sitt ena öra om han går och vinner. Något Kristoffer är villig att ta till vid eventuell seger?
 
– Absolut, han kommer ta båda öronen.
 
Haha, bra. Svår fråga men vilken Agent Side Grinder-låt skulle du säga är mest van Gogh-kompatibel och varför?
 
– Vi har en låt som heter Rip Me som passar rätt bra med tanke på örat. Den finns på vår skiva Hardware från 2012, då Kristoffer var som mest lik van Gogh. Men skulle han vinna kommer han naturligtvis anlägga rödskägget igen.
 
 
Vi på GAFFA uppmanar er att rösta på Kristoffer. Kanske får Sverige en rockens van Gogh!
 

Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA