x

Från tungviktsblues till Kendrick Lamar-partner – dessa är klara för Sverige

Från tungviktsblues till Kendrick Lamar-partner – dessa är klara för Sverige

Tisdag 5 juli är en bra dag för artistsläpp till Sverige. Vi gör en sammanfattning av vad vi har fått till oss de senaste timmarna och med arrangörernas kommentarer.

Band Of Skulls
Debaser Strand, Stockholm, 3 nov

Hade tillkomsten av ett band varit en boxningsmatch hade den kunnat beskrivas som att tvåhundra kilo tungviktsblues och trehundra pannor indierock gick en match i ett garage och ur ringen som segrare steg Band ofSkulls. Den trio varav två är sångare och alla tre låtskrivare som tog sin form i Southhampton för drygt ett decennium sedan har aldrig låtit skarpare och mer medryckande än vad de gör på den nya plattan By Default.

Schoolboy Q
Annexet, Stockholm, 23 nov

Få lär ha missat framgångarna som kvartetten i Black Hippy-kollektivet har skördat. Schoolboy Q, Ab-Soul, Jay Rock och Kendrick Lamar har snabbt blivit fyra av de mest älskade rapparna just nu– vilket både försäljningssiffror, recensioner och priser på galor kan bekräfta. Schoolboy Q är helt klart en av de starkast lysande stjärnorna i Black Hippy och på labeln TDE (Top Dawg Entertainment).

James Vincent McMorrow
Debaser Medis, Stockholm, 22 okt

Plantinasäljande James Vincent McMorrow (believe rec.) släpper singeln Rising Water idag, spelar i Sthlm Debaser Medis 22 oktober och släpper nytt album, We Move, 2 september.
 
 
Suzanne Vega
KB, Malmö, 2 aug
 
Du kan ta folksångaren ur Greenwich Village men du kan aldrig ta Greenwich Village ur folksångaren. Även när Suzanne Vega under 80-talet blev en mycket oväntad världsartist tack vare monsterhitsen Luka och Tom's Diner – två sånger som än idag sitter tryggt inborrade i de flesta musikälskares hjärnor – ändrade hon mycket lite i sin stil. Hon var – och är – helt enkelt för mycket New York för att släta ut sitt uttryck.
 

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA