x

Efter våldtäkter och rasism – "Ni är inte välkomna till mina spelningar"

Efter våldtäkter och rasism – "Ni är inte välkomna till mina spelningar"

Den amerikanske artisten Wavves står bakom indiehittar som No Hope Kids och King Of The Beach. Men frågan är om inte hans stora genombrott har kommit via en tweet där han går igenom vilka som inte är välkomna på hans framtida konserter. Tweeten har i skrivande stund nästan 3 500 delningar och har skapat en hel del diskussion.

I en sex punkter lång lista betar han av vilka sorts personer som lika gärna kan vända i dörren. Du får bland annat inte supporta #alllivesmatter, om du helt utan kritiskt tänk ställt dig bakom den amerikanska polisen i alla lägen är du ej välkommen, om du tycker att ett våldtäktsoffer fick vad hon förtjänade på grund av att hon klädde sig på ett särskilt sätt eller var "för full" kan du gå någon annanstans, om du är en homofob så är det bye bye, om du är vit och häver ur dig rasistiska kommentarer så kan du gå hem och om du stöttar Donald Trump får du helt enkelt leta upp en annan show.

 

Med det sagt poängterar han att ingen är perfekt (inklusive han själv), men han vill inte ha några fans som sysslar med ovanstående. Han tar hellre en halvfull lokal med god energi än en fullsatt fylld med hat.

Många ställer sig bakom initiativet, men det har också skapat en hel del storm mot Wavves. Något senare la han upp följande kommentarer:

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA