x

Sveriges märkligaste skiva får nyutgåva

Sveriges märkligaste skiva får nyutgåva

1974 släppte den totalt okände Leif Andersson från Strängnäs sin första och enda skiva. Med Andra Ord, som innehöll låten Kind Mot Kind, trycktes upp i 50 exemplar. På låten gör Leif Andersson en förbryllande Sinatra-tolkning på svenska, där han helt a capella sjunger på ett sätt som antagligen ingen gjort förut.

För ett år sedan plockade Sveriges Radio upp historien och skivan igen, och spelade in ett radioprogram om Leif Andersson, som fortfarande var en helt vanlig, anonym människa. Senare fick mannen bakom P4-dokumentären, Stefan Sundberg, tag på artisten och ett nytt radioprogram spelades in där Leif medverkar.

Vinylsläppet Kind Mot Kind har kommit att bli en riktig raritet, men snart står den med en nyrelease. Det är skivbolaget Mellotronen som ger ut singeln i en påkostad nyutgåva. Detta firas med en releasefest och självaste Leif Andersson kommer att vara där! Plats, datum och tid att skriva upp: Södra Teatern (Stockholm), 25 augusti, 20:00.

Konferencier är Fredrik af Trampe, Sunkits grundare Burt von Bolton och Magnus "Ny-Magnum" Nilsson spelar skivor och Leif Andersson signerar skivor och berättar om hur skivan kom till.

Lyssna på den egendomliga singeln här:

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA