x

Poddar, böcker, klubbar, musik – detta gör vi vid sidan av GAFFA

Poddar, böcker, klubbar, musik – detta gör vi vid sidan av GAFFA

GAFFAs skribent- och fotografkår är en kreativ klick som har så mycket mer än GAFFA på sitt CV. Det bubblar där bakom och vi vill gärna ta en stund att uppmärksamma några av de musikrelaterade projekten som inte alltid syns här.

TOMASZ SWIESCIAK (skribent)

Håller i Metalpodden. Podden kommer ut en gång i veckan. På torsdagar. Det går att lyssna på vår hemsida eller via iTunes. Avsnitten brukar vara mellan 40-50 min (pendlarlängd) om vi inte kör en specialare då nåt stort annonseras ut inom metalvärlden, alternativt då vi pratar om ett band/tema som betyder mycket för oss (som The Haunted, 90 min, Mgła och nsbm). 

Vi pratar nyheter, kommande konserter/festivaler och redogör för de spelningar vi varit på. Gör listor över allt möjligt och löst snack och tyckande där syftet är att spegla ett vanligt avslappnat snack om hårdrock mellan två polare. Att det ibland blir fel är bara charmigt. Syftet med att vi började med den var att Erik och jag bara pratade musik när vi träffades och ville nörda ner oss ytterligare. Rätt ofta (dock ej regelbundet) har vi en sektion vi kallar Bäst Just Nu där vi pratar om 1-2 plattor vardera som är aktuella just nu eller inom en överskådlig framtid. Ofta pratar vi också om en skiva/låt som betytt mycket för oss i uppväxten eller tagit oss igenom något svårt i livet. På sistone har vi fått väldigt bra feedback när vi valt att vara lite mer personliga.

En hård podd av mjuka killar helt enkelt. Vi vill vara normbrytande och visa på att hårdrockare inte bara är tatuerade män som skriker med en öl i näven. :)

article_header

FRIDA CALDERON (skribent)

Driver Dear Darkness Podcast som är en feministisk och normkritisk podd där rockjournalisten Sofia Juvel och jag möter inspirerande och framträdande personer från dagens rock- och metalscen för att prata om deras personliga historier och passionen för den tyngre musiken. Dear Darkness är också en plattform i sociala medier för kvinnor inom hårdrock. Podcasten får premiär i höst.

Instagram: https://www.instagram.com/deardarknessofficial/
Facebook: https://www.facebook.com/deardarknessofficial/?fref=ts

gallery_large

TOMMY JUTO (skribent)

Utöver skrivandet för GAFFA driver jag även min egen blogg Songs for Whoever där jag med ojämna mellanrum publicerar nyhetslistan The Bucket List med det bästa av de senaste singlarna och albumspåren. Man hittar även djupgående intervjuer och annat smått och gott. Årets höjdpunkt brukar vara årsbästalistan där många av artisterna exklusivt berättar ”the story behind the song”, Tidigare år har bland annat The 1975, The War On Drugs, Beach Slang, Unknown Mortal Orchestra, Ariel Pink, Basia Bulat, LP och Natalie Prass bidragit.

gallery_large

JENNY ABRAHAMSSON (skribent)

Jag har en tumblr-blogg där jag samlar låttexter: http://thesecretsamples.tumblr.com

gallery_medium

REBECKA MAGNUSSON (fotograf)

Uppdaterar min Facebook-sida Rebecka Magnusson Photography. Annars fotar jag för andra sidor också så som Crankitup.se och rebeckaordenes.com, men allt jag gör samlas på min Facebook-sida.

gallery_medium

ANDERS NILSSON (skribent)

Förutom att vara frilansande skribent jobbar jag som låtskrivare och musikproducent (www.andersnilsson.me). Vid sidan om det vanliga popsnickrandet håller jag på med ett soloprojekt under artistnamnet Skogebrandt, som soundmässigt landar i en hybrid mellan Phil Collins, Bat For Lashes och R&B-influerad folkton. 

skogebrandt.tumblr.com
instagram.com/skogebrandt

gallery_large

DANIEL ANDERSSON (skribent)

Jag har startat ett musikmagasin som heter HYMN. Målsättningen är att lyfta fram det lokala i Göteborg, Malmö och Stockholm. Planer på att expandera till Umeå. Vi skriver även om större och internationella artister och band, men försöker fördjupa mer än andra magasin. Har helt struntat i renodlade nyheter. Ingen idé att konkurrera med GAFFA och Festivalrykten :) Jämställdhet är ett ledord. HYMN är även en klubb. 

GLÖD – Ett arrangörsprojekt som sammanför musik och poesi. Målsättningen är att belysa dagens samhällsproblem. Samla in pengar till organisationer. Alla ska känna sig välkomna. 

Har även styrt med ett projekt som belyser vad som spelas i högtalarna på klubbar och festivaler (ur ett jämställdhetsperspektiv). Anordnade en vecka på Pustervik förra året och har styrt upp föreläsningar och debattpaneler. 

Gorillan – Apan och Gorillan är en DJ-duo som spelar musik från världens alla hörn. Det är även namnet på min första musikblogg.

gallery_medium

ALEXANDER PETTERSSON (skribent)

Har sysslat med musik i evigheter och samlar en del av dagens skapelser på en halvledsen Soundcloud. Det huvudsakliga är väl elektronisk musik, även om det går att finna lite halvgamla pop- och rocklåtar där också (Backstreet Boys-remixen från 2013 sticker väl ut mest). Ska plugga musikproduktion ett år på folkhögskola från och med i höst och planerar att jobba inom musikbranschen när jag blir stor (större?).

gallery_medium

 

JAN PIETER VAN EERDE (fotograf)

Jag har inte något riktigt projekt, bara mitt eget galleri på photopit.net. Man kan köpa grejer som print. Syftet är dock inte pengar i alla fall. Jag gillar livemusik och fotografi och om jag kan få tillgång till konserter och dela bilder med andra är jag nöjd. Jag ger nästan alltid bort bilder om man vill använda det på någon sätt som är tillgängligt för alla --> fanclubs och skivbolag som vill lägga upp några bilder på deras sociala sidor händer.

gallery_medium

HANNA UHLIN (skribent)

Spelar trummor i indie/postpunk-bandet Mansion. Så här beskrev Subkultfestivalen musiken inför kommande festivalspelning: “Melodisk postpunk paketerat i ett hav av reverb. Soundet är stort, suggestivt, omisskännligt melankoliskt och Gbg-dekadent. Allt samman toppas av Li Frögårds karaktäristiska röst. Mansion har varit några varv runt Göteborg de senaste åren och i sommar är det Trollhättan och Subkultfestivalens tur att förföras”. Jobbar med en EP som beräknas släppas i höst. Mansion finns på:

Soundcloud: https://soundcloud.com/mansionswe
Facebook: https://www.facebook.com/Mansionswe/?fref=ts
Instagram: http://instagram.com/mansionband

gallery_medium

LUKAS LIND (skribent)

Släpper musik under eget namn. Min nya låt är planerad att släppas i augusti på bolaget Sommarhjärta. Låten heter Slowmotion och är skriven av mig, producerad av Joakim Buddee som annars har projekten Heart/Dancer och foreverandever, och mixad av Fredrik Jansson. En video till låten är också under produktion. Jag skulle beskriva låten som “sorgsen disco”. 

gallery_medium

HANS LARSON (skribent)

Jag har ju mitt extremt framgångsrika band 21+jonte bakom mig. Numera nedlagt.

Spelade även solo på Lille Katt med orkestern för ett antal år sedan.

DANIEL HÅNBERG ALONSO (skribent)

Jag är ju författare, men tyvärr inget musikrelaterat. Om man inte räknar kapitlet "Till tonerna av din död" i boken Block - En Deckare Ur Balans I Tiden där en man mördar folk med hjälp av musik ;).

gallery_large

FREDRIK FRANZÉN (skribent)

Jag och min vän Thomas gör musik under namnet Sunnanaeng. Fast vi har typ aldrig berättat det för någon.

Finns en musikvideo också:

Gör även sprallig tönt-house som av någon märklig orsak har tusentals spelningar på Soundcloud.

Och remixer på gamla Amiga 500-låtar.

Och lite smartare electronica som nästan är bra på riktigt.

EMMA RENVALL (skribent)

Förutom GAFFA så skriver jag för Popmani, och arrangerar tillsammans med en vän en popklubb i Västerås med jämna mellanrum: Klubb Edith.

gallery_medium

 

JENNIFER LAST (skribent)

 

Författare och har precis släppt boken Kåtmärkt. Det är en skildring av musiker i Göteborg där huvudpersonerna släpas från replokaler, klubbar och konserter. Den utsatta miljön och artistskapet bjuder upp till både kärlek och otrohet, och mellan raderna yttrar sig även en del av samhällets snedsteg som i sin tur präglas av för många stängda ögon.

gallery_large

VIKTORIA OTTOSSON (skribent)

Jag sitter med mitt band/musikprojekt Lesley.

gallery_large

BJÖRN NYSTRÖM (skribent) 
 
Skriver om musik för NSD och Norrbottens-kurirens nöjessidor. Sedan är jag med och arrangerar musikfestivalen Musikens Makt i Luleå varje år.
 
JESPER ROBILD (skribent)
 
Jag skriver på en hemmasnickrad blogg (http://flestskivorvinner.wordpress.com) där jag lyssnar igenom min CD-samling, i skrivande stund drygt 1000 stycken. Från 10cc till Älgarnas Trädgård, komplett med betyg, låttips, anekdoter samt tips till mig själv och andra. Plus en "lyssna på när..." till varje album.
 
gallery_large

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA