x

Lurade till sig festivalpass och hotell – utgav sig för att vara bandmedlem

Lurade till sig festivalpass och hotell – utgav sig för att vara bandmedlem

Death Team (bilden) har en märklig historia att berätta från årets Peace & Love. Dagen innan bandet checkade in på festivalen hade redan en annan okänd person lyckats hämta ut duons festivalpass, hotell-bekräftelse och mat- och öl-kuponger.

– Först fick jag något slags glädjekänslor över personen som hade lyckats med det här, det kändes som en rolig kupp på något sätt. Men sedan tänkte jag på allvaret i det – vem som helst kan ju komma in då. Med tanke på allt som hänt på festivaler senaste tiden så känns det som en säkerhetsbrist, säger bandmedlemmen Johen Rafael Tilli till DT.se.

När Death Team checkade ut på söndagen nåddes de av informationen att polisen hade gripit en kille som hävdade att han var medlem i bandet. Han släpptes dock senare och genom hotellkoderna lyckades han ta sig in på hotellet för att där övernatta i matsalen, skriver DT. Samma person hämtades dagen efter av polisen.

 

Arrangören ser allvarligt på händelsen.

– Det krävs att man kan visa upp legitimering och bekräftelse på bokningen, men någon hade lyckat vara tillräckligt trovärdig och övertygande för att komma förbi. Någonstans har det brustit i kontrollen och det har vi tagit upp med ansvariga. Det är tur att det gick bra men Peace Love har ändå sett över händelsen och ska skärpa rutinerna, säger Peter Johansson, pressansvarig på Peace Love, till DT.se

Enligt tidningen fanns det i kuvertet nio festivalarmband, hotellbekräftelser och biljetter till mat och öl.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA