x

The Radio Dept. släpper nytt album

The Radio Dept. släpper nytt album

Den 21 oktober släpper The Radio Dept. nya albumet Running Out Of Love. Väntan på en nya fullängdare har varit lång sedan 2010 års Clinging To A Scheme.

Så här skriver bandet själva om albumet som släpps på Labrador: 

Vi har precis gjort klart vår fjärde lp Running Out of Love, ett album om att finnas till i Sverige 2016 och se hur samhällsklimatet hårdnat på så många områden. Politiskt, intellektuellt, moraliskt... Ett album om allt som är på väg åt fel håll. Om otåligheten som förvandlas till ilska, hat och till sist uppgivenhet när kärleken till omvärlden och tillvaron börjar sina.

För tredje gången i rad har vi gjort två skivor i stället för en. Efter att ha turnerat av och till, mest till, i drygt två år efter vårt förra album Clinging to a Scheme började vi spela in en skiva som vi senare bestämde oss för att strunta i. Som vissa kanske vet var vi länge intrasslade i en utdragen rättsprocess mot vårt förlag och skivbolag. Vi slutade släppa singlar och eps och ägnade oss i stället åt annat. Vänner, jobb och dagdriveri. Vi förlorade rättegången men nådde till sist en överenskommelse som gjorde att vi kunde och ville koncentrera oss på musiken igen.

Sommaren 2014 började idéerna till Running Out of Love ta form och singeln Death to Fascism, nu för gammal för att ha med på skivan, var först ut. Sen började andra låtar dyka upp. Rättsprocessen avhandlades i Occupied, svensk vapenhandel i Swedish Guns och We Got Game handlar om den stolta polistraditionen att skydda nazister och rasister samtidigt som man använder brutalt våld mot motdemonstranter.

Det blev en ganska dystopisk skiva, vilket framförallt beror på att den skrevs och spelades in i frustration över de reaktionära strömningar som i allt högre grad präglar vår tid.

/ THE RADIO DEPT. 

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA