x

Knarkrapport efter studieresan till Coachella

Knarkrapport efter studieresan till Coachella

För att få inspiration och hitta nya lösningar på säkerhetsproblem kring festivaler skickade Malmö stad åtta personer till Coachella-festivalen i Kalifornien. Sammanlagt gick resan för de två politikerna och sex tjänstemännen på drygt 132 000 kronor − pengar som kommunens skattebetalare får stå för.

Syftet med resan var att se hur Coachella jobbar med säkerheten kring festivalen. I den 15 sidor långa rapporten var en punkt helt ämnad åt droger. Sydsvenskan delar med sig av några utdrag.

"En betydande del av festivalbesökarna använde droger helt öppet, och vi upplevde det som att det var fler festivalbesökare, som använde hasch och marijuana, än som var berusade och påverkade av alkohol."
 
Även kokain ska ha använts helt öppet.
 
"Det öppna nyttjandet av hasch, marijuana och kokain, och avsaknaden av förebyggande insatser, var givetvis för oss som svenska arrangörer och festivalbesökare ovanligt att se," skriver delegationen enligt Sydsvenskan.
 
Sydsvenskan har intervjuat en av politikerna på resan, Helena Grahn (M):
 
– Direkt när man satte sig på bussen till Coachella plockade resenärerna upp sina droger och skickade runt på bussen. Vi blev nog alla erbjudna droger vid mer än ett tillfälle. Inne på festivalområdet var det ett konstant moln av gräs över publiken, säger hon till tidningen.
 
Vi kan alltså konstatera att det används droger på Coachella.
 
FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT

Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA