x

Bandets video om Lisa Holm-mordet ger starka reaktioner

Bandets video om Lisa Holm-mordet ger starka reaktioner

Örebro-gruppen Truckfighters har släppt en video till låten Calm Before The Storm. Videon skildrar jakten på 17-åriga Lisa Holms mördare, skriver Aftonbladet.

– Det är att sko sig på en fruktansvärd händelse, säger Tore Brandtler, målsägandebiträde för Lisa Holms familj till tidningen.

Bandets frontman, Oskar Cedermalm, menar i sin tur att videon är ganska fiktiv men bekräftar samtidigt att den handlar om Lisa Holm. På frågan om vad han tror att hennes familj tycker om videon säger han:

– Jag hoppas att de inte tar illa vid sig, att de ser det i ett större perspektiv och ser att vi vill belysa det här och inte göra något illa med det. Det är en väldigt mörk och tragisk video. Vi vill inte censurera något, det är brutalt ibland.

Truckfighters spred för några dagar sedan videon via Facebook och reaktionerna var starka – efter ett tag. Från att ha överrösts med peppande kommentarer om den kommande plattan har diskussionen nu helt vänt. Några exempel från den senaste tiden:

"They took the hole story from a actual girl in Sweden called Lisa Holm that died after being raped and beaten to death. It was 1 year ago and I find it sick to make a video of it so early on and to try to benefit from it."

"Era sjuka jävlar!! Ni är ett stort jävla skämt och en skymf för hårdrocken jävla idioter."

"Vidrigt, beräknande sätt att få publicitet för ett okänt band. Det är enda anledningen till att hennes namn står med i videon.
'Vi hade inte en tanke på att det kunde uppfattas som stötande'...
Ni är inte 17 bast. Man up, för fan, grabbar!"

En annan kommenterar klippet med:

"Ojojoj! AB skriver nått och sen brakar helvetet loss. Det var 1 person som sa något om videon innan Aftonbladets artikel..."

Vad tycker du om hela den här historien? Se videon här:

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA