x

Svenskt band utvalt av Woodstockpubliken – spelade inför 100 000

Svenskt band utvalt av Woodstockpubliken – spelade inför 100 000

Vi har tidigare skrivit om folkpunkarna i Finnegan's Hells rasande framfart. I somras fortsätte deras segertåg – och det i Polen. Bandet spelade då på gigantiska Woodstockfestivalens stora scen för cirka 100 000 personer. (Woodstock lockar varje år en miljon besökare och är därmed Europas största open air-festival). Bandet mottog i samband med konserten också publikens pris för bästa utländska artist under förra årets upplaga av festivalen.

– Helt otroligt att flera tusen personer röstade för att ta oss tillbaka till Woodstock efter vår spelning där 2015. Att Polen var en folkpunknation hade vi ingen aning om när vi åkte dit, säger bandets banjospelande flöjtist, Mick Finnegan till GAFFA.

Som tack för stödet bjöd Finnegan's Hell i år på en utökad show med extra slagverkssektion och en överförfriskad butler. Det blev 70 minuter kompromisslös svensk-keltisk folkpunk inför en publik som man inte kunde se slutet på.

– The Hives lirade kvällen före på samma scen som oss och måste ha värmt upp publiken väl. Polens framtid var i alla fall i högform när vi gick på. Det spelade ingen roll om vi lirade outgivet material eller plockade låtar från tidigare plattor. Så länge du sjunger om livet, döden och alkohol till en takt som går att studsa och klappa till så verkar du kunna få jackpot på Woodstock, säger Mick Finnegan i Finnegan's Hell.

Eventuellt kommer något livespår från Woodstock 2016 att komma med som bonus på nya plattan med Finnegan's Hell som släpps i vinter. Finnegan's Hell ämnar också släppa en live-DVD från festivalen samtidigt med skivan. Här nere i artikeln ser du ett smakprov.

– Nu hoppas vi att publiken röstar på oss också inför nästa års festival. I så fall ska vi sätta upp en permobil på ridern, så att vår butler kan slippa springa fram och tillbaka över scenen och spilla ner allting, säger Mick Finnegan.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA