x

Jimmie Åkesson tolkar Eva Dahlgren – som kontrar med en donation

Jimmie Åkesson tolkar Eva Dahlgren – som kontrar med en donation

Eva Dahlgrens låt Ung Och Stolt från 1987 har fått ett nytt, ofrivlligt, liv. Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson har lagt ut en cover som han framför med sitt band Bedårande Barn. Låten var även ett av huvudnumren på bandets spelning under Sverigedemokraternas festival förra helgen. Åkessons band har dessutom lagt ut en egengjord musikvideo som hittills har över 3 000 visningar på Youtube. Dahlgren, som är låtens upphovskvinna, kreddas inte och hon skriver själv på Instagram att sammanhanget är oförenligt med "textens budskap och min syn på världen”.

Vidare skriver hon att inte har några lagliga möjligheter att stoppa bandets cover. Istället kommer hon vidta åtgärder på annat sätt: Om några pengar skulle tillfalla henne kommer de att skänkas till ”de som arbetar för ett mångkulturellt Sverige.”

Det är inte första gången detta händer Åkessons band. Förra året gjorde de en cover på Simon Ådahls Be För Sverige. Ådahl, som inte heller informerats innan, bestämde sig för att skänka alla låtens intäkter till projekt för flyktingar.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA