x

Ny festival – Göteborg blir Berlin för en helg

Ny festival – Göteborg blir Berlin för en helg

Göteborg har berikats med ännu en festival. Sista helgen i september fylls Bananpiren av elektronisk musik. Why Not är en helt ny festival som bjuder på såväl svenska som internationella akter. En av arrangörerna, Björn Wurmbach, säger till GAFFA att det behöver komma bra techno till Göteborg.

– Stockholm och Malmö har ett antal klubbar redan. Vi älskar Göteborg, men det finns knappt någon bra elektronisk klubb här, säger han.

Björn och de andra arrangörerna har tidigare jobbat med bland annat svartklubben Mythos och festivalen Secret Island Nation. Den sistnämna är precis som den låter, en festival på en okänd ö ute i Sverige. Nu har technon tagit sig utanför öde öar och spraymålade svartklubbsdörrar. Under en helg kommer Bananpiren i Göteborg bli ett litet Berlin, hoppas Björn Wurmbach.

– I tolv år har vi försökt exportera Berlins unika klubbkänsla till Sverige. 

Den elektroniska musikens huvudstad skickar dit artister som Dr. Motte och DJs With Bad Haircuts. Andra namn som kommer uppträda är bland andra Magda, La Fleur (bilden), Mount Liberation Unlimited och Sandra Mosh. Dessutom kommer festivalen att vara uppbyggd av återanvända material.

– Det kan vara skrot från hamnen, begagnade tyger eller gamla fiskenät. Det är vårt statement mot det ständiga kravet om tillväxt. Vi har så det räcker, avslutar Björn Wurmbach.

Why Not sker 30 september och 1 oktober på Bananpiren, Göteborg. Åldersgräns är 20 år.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA